Donošenje funkcionalnih prednosti pekarskim proizvodima
Prema globalnom istraživanju, glavni razlog zašto potrošači kupuju funkcionalne proizvode za hranu i piće je taj što traže koristi za imunološki sistem. A čini se da je doručak najpopularnije doba dana za konzumiranje ovih proizvoda, a zatim ga slijede grickalice između obroka. Dok se osobine imunološkog sistema najčešće nalaze u napitcima, jogurtu i pločicama za doručak, pekare također imaju priliku poboljšati svoje proizvode sastojcima koji podržavaju imunitet. Na primjer, pekari mogu dodati beta-glukane dobivene iz pekarskog kvasca u razne proizvode. Sposobnost beta glukana da ojača imuni sistem potkrepljena je istraživanjima. Ostale opcije aditiva uključuju kremu od tartara i natrijum askorbat. Krema od kamenca pruža imunološku podršku pekarskim proizvodima i glazurama kroz svoja antioksidativna i protuupalna svojstva. A natrijum askorbat, dobijen iz askorbinske kiseline, pomaže zarastanje, rast i razvoj. Promoviranje zdravlja probave: Proizvodi koji promoviraju zdravlje prob...
Comments
Post a Comment