Kumpulan latihan soal TPS buat persiapan SNBT 2023 download gratis buat para pejuang PTN berjuang masuk PTN tahun 2023
Donošenje funkcionalnih prednosti pekarskim proizvodima
Prema globalnom istraživanju, glavni razlog zašto potrošači kupuju funkcionalne proizvode za hranu i piće je taj što traže koristi za imunološki sistem. A čini se da je doručak najpopularnije doba dana za konzumiranje ovih proizvoda, a zatim ga slijede grickalice između obroka. Dok se osobine imunološkog sistema najčešće nalaze u napitcima, jogurtu i pločicama za doručak, pekare također imaju priliku poboljšati svoje proizvode sastojcima koji podržavaju imunitet. Na primjer, pekari mogu dodati beta-glukane dobivene iz pekarskog kvasca u razne proizvode. Sposobnost beta glukana da ojača imuni sistem potkrepljena je istraživanjima. Ostale opcije aditiva uključuju kremu od tartara i natrijum askorbat. Krema od kamenca pruža imunološku podršku pekarskim proizvodima i glazurama kroz svoja antioksidativna i protuupalna svojstva. A natrijum askorbat, dobijen iz askorbinske kiseline, pomaže zarastanje, rast i razvoj. Promoviranje zdravlja probave: Proizvodi koji promoviraju zdravlje probave
Comments
Post a Comment